Nakon jednosatne pauze, u nastavku sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Mladen Bošković, šef Kluba HDZ-a je zatražio prekid sjednice i nastavak tek po odabiru novog rukovodstva Doma. Oštro mu je replicirao Damir Mašić iz kluba SDP- a koji je rekao da HDZ želi blokirati jedini dom u Federacijiu koji radi. 

 - Sam dnevni red ima dosta nelogičnosti, redoslijed nije dobri posložen. Svi zakoni koji zadir u suštinu problema FBiH bi dobro bilo da Vlada FBiH bude ta koja će biti predlagač ovih zakona koji su prevažni za funkcioniranje FBiH. Bez obzira koliko Elvir Karajbić kvalitetno radio i vodio sjednice, mišljenja smo da se ide u biranje novog rukovodstva i da ćemo to uraditi u narednom periodu. Predlažemo da se sjednica prekine do izbora novog rukovodstva - rekao je Bošković.

Damir Mašić, šef Kluba SDP- je rekao da mu je žao to što su čuli.

- Ova argumentacija je potpuno zabrinjavajuća  u situaciji kada jedini dom fukcionira. Recite ko su kandidati izabrat ćemo rukovodstvo ali nemojte blokirati rad kao što je danas opet blokiram državni parlament od vašg iskrenog partnera Miloorada Dodika  - rekao je Mašić.

U toku je 15-minutna pauza koju je zatražio SDP.