Dva puta otkazana

HDZ-ovi ministri konačno došli na sjednicu Vijeća ministara BiH

Objavljeno: 05.11.2018. u 12:59 Autor: A. Ša.

Na današnjoj sjednici, između ostalog, članovi Vijeća ministara bi trebali raspravljati o Odluci o dodjeli dozvola za 4G mrežu

FOTO: K. SOFTIĆ

FOTO: KEMAL SOFTIĆ

Nakon što je dva puta otkazano zasjedanje zbog nedolaska ministara iz HDZ-a BiH, današnja sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana. Iz redova HDZ-a BiH prisustvuju ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministrica odbrane Marina Pendeš.

Foto: Kemal Softić

Na današnjoj sjednici, između ostalog, članovi Vijeća ministara bi trebali raspravljati o Odluci o dodjeli dozvola za 4G mrežu. Također, na dnevnom redu je davanje garancije za ugovor o zajmu kojeg Evropska banka za obnovu i razvoj daje Autoputevima RS-a za izgradnju jedne dionice Koridora Vc kroz Republiku Srpsku.

Razgovarat će se i o izmjenama Statuta Međunarodne finansijske korporacije (IFC), koja je dio Svjetske banke. Ovim izmjenama Statuta BiH dobija veći broj glasova u IFC-u, ali i u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj čiji je jedan od osnivača također Svjetska banka.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije