open-navfaktor-logo
search
Preusmjereni letovi
Gužve iz Sarajeva prelile se na Tuzlanski aerodrom: Direktor Ahmetbegović pojašnjava šta se događalo
Otkazivanje letova na Sarajevskom aerodromu napravilo je velike gužve, a one su se danas dijelom prelile na Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT), gdje je tokom dana zabilježeno kašnjenje nekoliko letova, koji su iz Sarajeva preusmjereni za Tuzlu.
03.01.2022. u 19:47
get url
text
Gužva na Međunarodnom aerodromu Tuzla
Gužva na Međunarodnom aerodromu Tuzla

- Imali smo 11 dolaznih letova koji su preusmjereni te istio toliko odlaznih. Dakle ukupno 22 operacije su preusmjerene na naš aerodrom. Pored toga, imali smo 32 redovna leta - navodi direktor MAT-a Halid Ahmetbegović.

On kaže da su problemi nastali jer je pao informatički sistem, putem kojeg se obezbjeđuju podaci o svakom letu i putniku.

- Mi nemamo problem opslužiti povećan broj letova, ali su problemi nastali kada je pao sistem Altea, putem kojeg aerodromsko osoblje dobija podatke o putnicima, prtljagu, rasporedu sjedenja, posebnim karakteristikama vezanim za svaki let - pojašnjava Ahmetbegović.

Iz Tuzle je danas let za Abu Dhabi kasnio sat i po, dok su putnici na dva leta za Dubai i više od šest sati. U večernjim satima, kasni let kompanije Pegasus za Istanbul.

- Razumijem nervozu punika, ali te stvari se dešavaju na aerodromima. Sve što može naše osoblje radi, ali postoje procedure koje se moraju poštovati i nažalost to ponekad predugo traje - zaključio je Ahmetbegović.

{$galerijaFotografija}

medjunarodni-aerodrom-tuzla (13).JPG
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.