open-navfaktor-logo
search
Akcija
Granična policija BiH pretresa 12 lokacija zbog krijumčarenja tekstilne robe i cigareta
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine realiziraju operativnu akciju kodnog naziva Koridor na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a po naredbama Suda Bosne i Hercegovine.
08.12.2021. u 08:07
get url
text

Kako je saopćeno, vrše pretrese na 12 lokacija koje koristi osam osumnjičenih osoba, s ciljem pronalaska dokaza i predmeta važnih za krivični postupak zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje necarinjene robe.

- Navedene aktivnosti su usmjerene na dokazivanje nezakonitih aktivnosti u kojima su osumnjičene osobe, kao pripadnici organizirane skupine, u vremenskom periodu od augusta do decembra 2021. godine, organizirano učestvovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, vrijednosti više stotina hiljada konvertibilnih maraka, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH, a zatim dalje distribuirali na području BiH, čime je znatno oštećen budžet Bosne i Hercegovine - navedeno je iz Granične policije BiH.

Dodaju da je u nekoliko odvojenih događaja pronađena i privremeno oduzeta tekstilna roba i cigarete u vrijednosti više od 350.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.