- Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla odbija ponuđenu koaliciju u Gradskom vijeću Tuzla koju predvodi SDP zbog unaprijed uspostavljene neprincipijelne koalicije SDP, SBB, PDA, HDZ, TA i četri vijećnika SDA. Takva i slična koalicija sa okosnicom SDP, PDA, SBB, NS, HDZ je već uspostavljena i na nivou Tuzlanskog kantona. SDP je umjesto DF-a već izabrao PDA i HDZ kao svoje koalicione partnere u TK i Tuzli te tako izabrao svoj politički pravac, koji je za Gradski odbor Tuzla apsolutno neprihvatljiv - navodi se u usvojenom zaključku.

Podsjećamo, DF u Gradskom vijeću Tuzle ima dva vijećnika Emira Ćehajića i Zlatana Fatušića, koji su do sada podržavali sve odluke većine koju predvodi SDP.

Vijećnici DF-a u Gradskom vijeću Tuzla dužni su da poštuju odluke Gradskog odbora DF-a Tuzla te drugih organa stranke, navodi se u usvojenom zaključku.

Vijećnici su dužni da se pismenim putem, u roku 48 sati, izjasne da li prihvataju odluku Gradskog odbora DF-a donesenu danas.

- Ukoliko vijećnici odbiju sprovođenje Odluke Gradskog odbora DF-a dužni su da vrate mandat Demokratskoj fronti. Nesprovođenje navedenih zaključaka Gradskog odbora, povlači sankcije isključenja iz stranke u skladu sa Statutom DF-a - zaključeno je danas na sjednici GO DF-a Tuzla.