Teške riječi

Gradonačelnik Londona Khan: Trump je lik s plakata za ekstremne desničare

Objavljeno: 04.06.2019. u 13:17

Londonski gradonačelnik i američki predsjednik već mjesecima izmjenjuju verbalnu paljbu 

Londonski gradonačelnik veliki je kritičar Trumpove politike

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan izjavio je u utorak da je američki predsjednik Donald Trump lik s plakata za ekstremno desničarske aktiviste širom svijeta, nastavljajući dugotrajnu prepirku s američkim čelnikom.

- Sasvim sigurno trebali bismo mu reći "morate uvidjeti da ste lik s plakata za pokrete ekstremne desnice širom svijeta" - izjavio je Khan u intervjuu za Sky News, navodeći Trumpovu politiku prema muslimanima i imigrantima, prenosi Reuters.

Ovakva Khanova reakcija uslijedila je nakon što je Trump u ponedjeljak nazvao gradonačelnika Londona "bezosjećajnim gubitnikom", nakon što je Khan kritikovao britansku vladu jer je pozvala Trumpa u državnu posjetu.

Trump je sa suprugom Melaniom jučer započeo trodnevnu posjetu Velikoj Britaniji. Tokom svog boravka u Britaniji, osim druženja sa kraljevskom porodicom, američki predsjednik učestvpvat će u 75. godišnjici obilježavanja Dana D.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije