Srijeda, 01.12.2021.
FOTO: Muhidin Živojević

Građani se okupili ispred Face TV u znak podrške, obratio im se Senad Hadžifejzović

Ispred zgrade Bosmala, u sarajevskom naselju Hrasno, u kojoj se nalazi Face TV večeras su se okupili građani koji na ovaj način iskazuju podršku Senadu Hadžifejzoviću i novinarima ove TV kuće. 

VEZANI TEKST - Ovo je muškarac koji je prijetio Senadu Hadžifejzoviću

- Napad na novinare i njihove porodice je nedopustiv. Svi moraju imati slobodu govora kao i druge osnovne slobode. Zahvalna sam građanima Sarajeva koji su došli podržati slobodu govora - kazala je novinarka Arijana Saračević-Helać. 

- Ja sam Senadov prijatelj cijeli život, on je moj prijatelj, drug i brat. Mi državu zamišljamo kao slobodno novinarstvo. Da možete reći šta mislite. Hrabrost, sloboda, ljubav i razumijevanje, sve su to vrijednosti za koje se moramo izboriti koje neće očigledno doći same od sebe - kazao je direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prof.dr. Ismet Gavrankapetanović. 

Među građane je došao i Hadžifejzović, koji je napustio studio i emitovanje večerašnjeg Centralnog dnevnika. 

- Stalno polazimo od lošeg, ovo je on režirao. Nisam ništa režirao. Hvala vam puno što ste došli - kazao je Hadžifejzović okupljenim građanima. 

Na skupu podrške bili su direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, roditelji male Nadin Smajlović, Denis i Amina Smajlović, Bakir Hadžiomerović, Arijana Saračević-Helać, Dario Novalić, Jasmin Duraković, Duška Jurišić, glumac Nermin Tulić...

- Ovaj napad na Face TV, smatram i napadom na mene, na vas, na novinarstvo, na slobodu govora. Onima koji ne znaju, smeta onaj koji nešto zna, koji ima svoj mozak, a ne razmišlja njihovom glavom - poručio je to večeras na početku Centralnog dnevnika Senad Hadžifejzović.

Sinoć je muškarac A.H. pokušao ući u prostorije Face TV i uputio prijetnje redakciji. Hadžifejzović je u svojoj emisiji kazao da je njegova porodica pretrpila fizički napad i da neće odustati. Kako su mediji već objavili radi se o Abdulahu Hajdareviću, zvanom Dado iz Sarajeva. 

Muškarac je uhapšen, a danas ga je sarajevska policija predala u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.  On je identifikovan na osnovu komentara koje je pisao na Facebooku, a u kojim je naveo da je "pokušao uletiti u zgradu Face TV-a". Jedan od komentara koji govore o tome da je pokušavao ući na Face TV napisao je i na Facebook stranici te medijske kuće.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh