open-navfaktor-logo
search
Anketa
Građani Sarajeva o (ne)mogućnosti gledanja Nove BH: "Zvezde Granda nisu nikome više interesantne"
Operaterima nije bila prihvatljiva taksa od 1,2 KM, te su raskinuli saradnju
17.01.2020. u 17:44
get url
text
get url
text

Nova BH od 16. januara nije u programskoj shemi kablovskih operatera BH Telecoma (Moja TV), M:tela (kao i kompanija u njegovom vlasništvu - Logosoft, Blicnet, Telrad net i Elta kabel), te Eroneta.

Ova TV kuća od početka godine u ugovor o distribuciji svog kanala uvela je taksu od 1,2 KM po korisniku, što operaterima nije bilo prihvatljivo, te su raskinuli saradnju.

Ovo će biti veliki "udarac" za ljubitelje sporta, posebno navijače BiH, koji na ova tri operatera, kako sada stoje stvari, neće moći gledati baraž za Evropsko prvenstvo koji će Zmajevi igrati u martu.

Iz Nove BH tvrde da su operateri "gledateljima uskratili mogućnost praćenja vrhunskih sportskih sadržaja, a gledatelji ostaju uskraćeni i za kvalitetan zabavni, serijski i informativni program", ali građani Sarajeva i nisu previše razočarani što će neće gledati Novu BH.

Avdo Đip (penzioner)

- Meni neće nedostajati. Ponekad sam gledao utakmice reprezentacije, a što se tiče ostalog, nekakvih serija, to ništa. Meni lično neće nedostajati. Za druge ne znam. Ima žena koje vole sapunice, možda će njima nedostajati. I Zvezde Granda su postale repriza. Dolaze ljudi po pet-šest i više godina pjevaju jedne te iste pjesme. Nikome to više nije ni interesantno, ni zabavno.

Amir Talović (AV tehničar)

- Korisnik sam usluga Moja TV, ali meni to ništa ne znači jer ne gledam TV. Možda će mojoj ženi smetati ako je gledala kakve serije. Utakmice reprezentacije i sve naše fudbalere sam prestao gledati.

Faruk Arslanagić i Ibrahim Šaćibović (penzioneri)

 

Faruk Arslanagić

- Pravo da vam kažem, meni neće nedostajati jer televiziju ne gledam. Ali vidim po reakcijama ostalog svijeta da će im faliti. Znam da su spominjali nekakve emisije, te "talenat", te Zvezde Granda, Nikad nije kasno... Supruga je jutros zvala i raspitivala se šta je u pitanju. Ja sam odmah rekao da su pare u pitanju. I taj što je skontao da treba povećati cijenu, znao je da će biti baraž. Nisam za to da im se plaća dodatno.

Ibrahim Šaćibović

- I ja sam korisnik usluge Moja TV jer koristim sve što je domaće. Volim gledati sport. Falit će mi utakmice reprezentacije, posebno baraž, ali nekako ću preživjeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.