U osvrtu objavljenom na portalu fratar.net Knezović poredi Srebrenicu sa Bleiburgom, upučujući poruku "zar vas nije sram prozivati Crkvu i Kardinala što slavi misu za žrtve Bleiburga?"

Nadalje piše, kako "žele poput Turaka zatući kardinala i katolike u BiH".

- Koliko smo se u napaćenoj Bosni i Hercegovini naslušali o tome kako se, kako kažu, Crkva ili vjerske zajednice miješaju u politiku. A onda ti isti koji takve konstrukcije puštaju u javnost hoće da se na sraman i drzak način direktno miješaju u ono što je isključiva nadležnost Katoličke crkve. Vjerujte mi da sam te napade od strane nekih političkih predstavnika Bošnjaka najprije smatrao kao Fake news jer nisam mogao zamisliti da neko u 21 stoljeću i u demokratskome sistemu nekome brani slaviti Svetu misu za pokojne. I još je gore znati od koga dolazi ta hajka i medijski linč. To dolazi od onih koji se posljednji mogu javiti i govoriti o ljudskim pravima i slobodama.

Zar vas nije sram dragi ljudi? Zar vas nije sram da vi, koji s pravom tražite sućut, komemoraciju i molitvu za žrtve strašnoga pokolja i genocida u Srebrenci, istovremeno prigovarate ako neko drugi ima sjećanje na svoje žrtve? Nemojte biti licemjerni, prestanite zaobilaziti stinu, stanite s pogubnom propagandom. Ne morate Hrvate i katolike voljeti, ali pristojno apeliram da barem ne mrzite i u javnosti ne zlostavljate. Ubijeni u Srebrenici nisu imali sudski proces i ubijeni su bez dokazanih krivica. To je genocid. To je zločin. Ubijeni u Bleiburgu isto tako nisu podvrgnuti sudu i ubijeni su bez suda i osude. To je zločin. Da. Nisam glup da ne mogu zaključiti da je vjerovatno među tim ubijenima bilo onih koji su zaslužili najoštriju osudu i kaznu. No, ko nam jamči da neko ne pomisli da i među ubijenima u Srebrenici nije bilo onih koji su se ogriješili o zakon ili prekršili etiku rata? Svi u modernom pravosuđu vjerujemo u presunpciju nevinosti dok se nekome ne dokaže krivica. Naravno da ne želim žrtve ni uspoređuvati niti relativizirati, ali želim reći da su ubistva bez suda i dokazane krivice jednaki zločini ma gdje oni bili i u kakvim okolnostima učinjeni.

Pitam vas: Kako vam barem malo ne dođe crvenilo na lice, pa i vi ste valjda od krvi i mesa, kad želite Katoličkoj crkvi, kad želite kardinalu Puljiću određivati kada, za koga i gdje može slaviti Svetu misu? Želite li nas Katolike vratiti u vremena Osmanlijskoga i turskoga zuluma kad su katolici poput gorskih vukova po planinama, šumama i vrtačama slavili mise u strahu od progona i bojazni da ih ne zatuku? Želi te li da Hrvati i katolici, kao konstitutivni narod, od vas traže neku novu Ahdnamu kako bi mogli dobiti mrvice s "gospodareva stola“?

Jedno je svima jasno. Znam da je jasno i vama. Katolička crkva moli za pokojne zato što moli za Božje milosrđe i zato što traži da im Bog oprosti grijehe. Misa u Katoličkoj crkvi nije predizborni skup ili veličanje bilo koga ili bilo koje ideologije! Kad sve to znate, kad vam je sve to jasno, zašto širite mržnju u ovoj napaćenoj zemlji? Vašim izričajima, pa potom i medijskim linčom, izložen je kardinal i Katolička crkva koji su ugradili sebe kroz stoljeća da uopće ova BiH postoji.

Očekujem od vas Bošnjaka, budući da je na Bleiburgu ubijeno oko 50 hiljada vaših sunarodnjaka, da i vi molitvom obilježite taj veliki zločin. Očekujem od vas trezvenih Bošnjaka i patriota da podržite kardinala Puljića u njegovoj plemenitoj i duhovnoj nakani. Ako to sad ne učinite dovest ćete sebe u situaciju da za 30 godina neki drugi luđaci vama budu branili ili prigovarali moliti za nevino ubijene u Srebrenici i drugim stratištima. Zlo drugome uvijek se kući vraća. Stoga, ne morate nas voljeti, ali nemojte nas mrziti, prezirati. Budimo saputnici i sapatnici. Ovu moju poruku shvatite kao ispruženu ruku dijalogu, prilog istini i prestanku mržanje i manipulacije. Znam da će mnogi nakon ovoga od vas pljunuti na mene i izricati prijetnje. To će činiti oni koji ovo do kraja neće ni pročitati ni poslušati. Nije me briga. To pljuvanje sam spreman podnijeti i ugraditi ga kao prilog izgradnje BiH u kojoj ima mjesta za sve ljude i različita mišljenja. Danas me shvatite kao osobu koja iznosi svoje srce i so razuma. Bog vam dao Mir i sve vas blagoslovio! - poručuje fra Mario Knezović.