open-navfaktor-logo
search
Teniski klaster
Goran Ivanišević ima koronavirus
Goran Ivanišević, direktor turnira Adria Tour u Zadru i trener prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, pozitivan je na koronavirus.
26.06.2020. u 12:49
get url
text

Ovu vijest potvrdio je bivši hrvatski teniser na svom Instagramu.

- Nakon dva negativna testa u posljednjih 10 dana, upravo sam saznao rezultate današnjeg, trećeg testa i on je pozitivan na COVID-19. Osjećam se dobro i nemam nikakvih simptoma. Želim obavijestiti sve koji su bili u kontaktu sa mnom na činjenicu da sam COVID-pozitivan i zamoliti ih da poduzmu sve potrebne korake da zaštite sebe i svoje bližnje. Ja nastavljam s ranije započetom samoizolacijom. Želim svim zaraženima što skoriji oporavak - napisao je Ivanišević.

Ivanišević je još jedan pozitivni iz "teniskog klastera". Koronavirus je prvo potvrđen kod bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, a zatim kod još nekih učesnika Adria Toura, među kojima i kod Novaka Đokovića.

Zbog širenja virusa među teniserima odgođeno je finale Adria Toura u Zadru, kao i njegov nastavak koji se nakon Srbije i Hrvatske očekivao u BiH (turnir - Banja Luka i egzibicioni meč Đoković - Džumhur u Sarajevu).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.