open-navfaktor-logo
search
Odustali od deserta
Golman Uniteda otkrio kako je Ronaldov tanjir šokirao saigrače
S dva pogotka u pobjedi nad Newcastleom Cristiano Ronaldo je začinio prvi meč u drugom mandatu u dresu Manchester Uniteda.
13.09.2021. u 18:11
get url
text

Samo pojavljivanje Portugalca na zagrijavnju izazvalo je pravu erupciju oduševljenja na tribinama Old Trafforda.

VEZANI TEKST - Ronaldov izlazak na teren izazvao "eksploziju" na Old Traffordu

Iako mu je 36 godina sjajni napadač i jedan od najboljih fudbalera svijeta je prava atleta, a godinama unazad Ronaldo je itekako vodio računa o stvarima koje su bitne za jednog vrhunskog sportistu.

Osim kvalitetnog treninga i jednako kvalitetnog odmora i rekuperacije, portugalski napadač često je znao naglastiti koliko su za njega biti san, ali i ishrana.

Koliko vodi brigu o onome što unogi u svoj organizam možda najbolje govore stvari koje je otkrio 38-godišnji golman Manchester Uniteda Lee Grant za talkSPORT.

Veteran je kazao kako je većina saigrača pred večeru špijunirala šta to Ronaldo stavlja na tanjir, a na njemu je bio avokado i kuhana jaja te je naglasio kako niko se niko od njih nije usudio da uzme desert nakon što su vidjeli sadržaj Ronaldovog ranjira.

- Kada završite večeru u petak navečer obično malo "varate". Uzmete malo jabuke, brownie ili malo kreme. Ali kažem vam, niko od igrača nije dotakao neke od tih stvari, tek jedan igrač je uzeo brownie - ispričao je Grant.

- Kasnije smo malo raspravljali o tome šta je imao na tanjiru. Očigledno je to bio najzdraviji tanjir koji možete zamisliti - dodao je Grant.

VEZANI TEKST - Tajne Cristiana Ronalda: Kako Portugalac regeneriše svoje tijelo nakon utakmica

Inače, poznato je da Ronaldo tokom dana ima čak šest obroka, a riba mu je omiljeno jelo, što i nije veliko iznenađenje s obzirom da je rođen na Madeiri. Jela sa sabljarkom, tunom i bakalarom su mu navodno omiljena.

Piletina je takođe jedno od njegovih dražih jela, ali zna doručkovati i kobasice sa sirom u kombinaciji sa jogurtom s bez masnoće.

Za večerom Ronaldo forsira proteine. Na meniju zna biti odrezak, sabljarka ili lisabonski specijalitet Bacalao a la Brasa - mješavinu pirjanog bakalara, luka, tanko narezanog krumpira i kajgane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.