open-navfaktor-logo
search
Na Božićni dan
Golema eksplozija u Nashvilleu, ulica razorena: Policija tvrdi, ovo je namjerni napad
U centru Nashvilleu, glavnom gradu američke savezne države Tennessee došlo je do snažne eksplozije.
25.12.2020. u 20:02
get url
text

Eksplozija se dogodila sjeverno od centra grada, blizu tornja AT&T, kultne zgrade prijestolnice kantri muzike, nazvane "Batmanov toranj" zbog svog oblika. Policija je blokirala cijeli kvart.

- Vjerujemo da je neko namjerno uzrokovao eksploziju na božićno prijepodne u centru Nashvillea - rekao je glasnogovornik policijske stanice Metro Nashville.

Glasnogovornik Don Aaron je na jutrošnjoj kratkoj konferenciji za novinare kazao kako su nakon dojave o sumnjivom vozilu službenici Odjela za eksplozivna sredstva upućeni u centar grada, da bi ubrzo nakon toga oko 6:30 sati ujutro došlo do značajne eksplozije povezane s tim vozilom, piše CNN.

- Službenici policijske uprave Metro Nashville reagirali su na dojavu o ispaljenim hicima kada su u ulici u centru grada naišli na kamper koji im je izgledao sumnjivo. Iako nisu naišli na dokaze o pucnjavi iz vatrenog oružja, kamper im je pobudio sumnju te su pozvali u pomoć Odjel za eksplozivna sredstva. Službenici iz tog odjela upravo su krenuli prema mjestu događaja kada je kamper eksplodirao u 6:30 ujutro - kazao je Aaron.

- Vjerujemo da je eksplozija namjerno uzrokovana - dodao je.

Eksplozija je srušila jednog policajca, kazao je, a kod drugog je izazvala gubitak sluha. Dodao je kako nijedan policajac nije ozbiljno povrijeđen.

Glasnogovornik vatrogasne službe Nashvillea Joseph Pleasant je saopćio kako su u incidentu povrijeđene tri osobe i da su prevezene u bolnicu. Dodao je kako ni jedna od njih nije u kritičnom stanju.

Incident istražuje više američkih agencija, kako lokalnih tako i saveznih, uključujući FBI i ATF, rekao je Aaron.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.