U bivšoj SFR Jugoslaviji igrači Sarajeva su na kraju sezone dva puta ponijeli titulu najboljeg strijelca lige, a otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine to im je uspjelo četiri puta.

Golgeteri Premijer lige BiH iz Bordo ekipe bili su Emir Obuća, Alen Škoro, Emir Hadžić i Leon Benko.

- Kao plod takvog stila igre Sarajevo je postalo prva ekipa koja je stigla do brojke od 900 postignutih golova u Premijer ligi BiH (od sezone 2002/2003). Sarajevo je jučer u 11. kolu savladalo Mladost, rezultatom 0:3, a pogodak Amara Rahmanovića pred kraj meča bio je jubilarni 900. u Premijer ligi BiH. Pored toga što je postiglo najviše golova, Sarajevo je od svih ekipa koje su igrale sve sezone Premijer lige BiH primilo i najmanje golova, 458 - prenosi Anadolu Agency (AA) dodali:

- Najbliži Sarajevu po broju postignutih golova su Željezničar i Široki Brijeg, a obje ekipe su postigle po 845 golova. Na četvrtom mjestu nalazi se ekipa Zrinjskog, koja je postigla 836 golova, a od ekipa koje su igrale sve sezone zajedničke Premijer lige BiH tu je još Čelik, čiji su igrači postigli 600 golova.

Nakon Sarajeva najmanje golova od sezone 2002/2003 u Premijer ligi BiH primio je njegov gradski rival Željezničar - 473 gola. Na trećem mjestu po najmanjem broju primljenih golova nalazi se Široki Brijeg sa 515, dok je četvrti Zrinjski sa 564. Čelik je peta ekipa koja je igrala sve sezone u Premijer ligi BiH, a njihovi golmani su do sada primili 649 golova.