open-navfaktor-logo
search
Veznjak Dinama
Gojak: U Dinamu ima puno potencijala za reprezentaciju BiH
Klub sa Maksimira posebno je interesantan fudbalskoj javnosti u BiH, jer modri dres nosi nekoliko bh. fudbalera
17.09.2018. u 20:54
get url
text

Fudbaleri Dinama u četvrtak igraju utakmicu prvog kola Evropske lige, a protivnik Modrima će biti turski Fenerbahče.

Klub sa Maksimira posebno je interesantan fudbalskoj javnosti u BiH, jer modri dres nosi nekoliko bh. fudbalera, a jedan od njih je i mladi reprezentativac naše zemlje Amer Gojak.

- Fenerbahče kvalitetna momčad, pa i da nas u četvrtak očekuje jako zanimljiva utakmica. Svjesni smo njihovog kvaliteta, ali vjerujemo u našu snagu. Znamo šta trebamo odraditi za pozitivan rezultat protiv Turaka, a ako mi budemo pravi, onda niti protiv takve momčadi neće biti problema. Jasno, zanima nas samo pobjeda - rekao je u razgovoru za Goal.com Amer Gojak, pa dodao:

- Iskreno, ja sam uvijek optimist, jednostavno ne znam biti drugačiji. Uvijek idem na pobjedu, pa i ako s druge strane bude Barcelona. Spremni smo za dolazak Fenerbahčea, dat ćemo sve od sebe za ta tri boda. Pa neka bude i 1:0, svi ćemo biti zadovoljni.

Osim Gojaka dres Dinama nose Izet Hajrović i Luka Menalo, a mladi bh. veznjak smatra da na Maksimiru ima dosta potencijala za seniorsku reprezentaciju BiH.

- Mislim da u Dinamu ima puno potencijala za reprezentaciju BiH, ali ti se pozivi dobivaju isključivo zaslugama na terenu. Treba biti pravi i u Evropi, igrati na visokom nivou, a onda ni taj poziv neće izostati. Siguran sam kako Robert Prosinečki sve prati - završio je Gojak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.