Grupna faza Lige prvaka počela je idealno za zagrebački Dinamo, no nažalost tako nije završila. Nakon što su Modri na startu takmičenja deklasirali Atalantu, uslijedili su nešto slabiji rezultati, a remi s Shakhtarom na Maksimiru na kraju ih je koštao eliminacije iz Evrope.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak odigrao je svega 170 minuta u najelitnijem takmičenju, iako je njegov pogodak protiv Rosenborga potvrdio Dinamoovo mjesto među najboljim evropskim timovima.

- Baš mi ostaje žal za onom utakmicom protiv Šahtara jer, eto... Dogodilo se to što se dogodilo. Sve bi bilo drugačije da smo u toj utakmici pobijedili - rekao je Gojak u razgovoru za 24sata.hr.

Gojak je prokomentarisao i lakat koji je završio na licu Rodrija u meču zadnjeg kola Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

- Vjerujte, na terenu nisam bio svjestan toga. Kad sam došao kući i pogledao snimku... Uh, baš je to gadno izgledalo, ali namjere nije bilo. Jesam li se bojao VAR provjere? Ma nisam, kažem, imao sam drugačiji dojam s travnjaka. Hvala Bogu, nisam dobio crveni. Bilo bi to pogubno pri rezultatu 1:1 - priča nam Dinamov veznjak.

Gojak je jedan od onih igrača koje medijski napisi često sele s jedne destinacije na drugu, ali njega to ni najmanje ne opterećuje.

- Imam ugovor s Dinamom i baš sam miran. Moj otac brine o svemu tome. Uživam ovdje i lijepo mi je - kazao je Gojak.