open-navfaktor-logo
search
Odluka na Vladi RH
Glavni državni tužilac Hrvatske priznao da je mason, i ne vidi u tome problem
Glavni državni tužilac u Hrvatskoj Dražen Jelenić potvrdio je pisanje sedmičnika Nacional koji je na naslovnoj strani objavio informaciju da je Jelenić mason.
19.02.2020. u 11:17
get url
text

Vlada Hrvatske je jučer nezvanično najavila da će se o cijelom slučaju očitovati danas.

Jelenić je jutros u razgovoru za N1 na upit je li javnom objavom da je mason naštetio ugledu institucije kojoj je na čelu, rekao da nije.

- Ja mislim da nisam, jer sam svoj posao radio prije, za vrijeme toga i dan danas zakonito i isključivo po zakonu - rekao je Jelenić.

Otkrio je da u ovom trenutku ne razmišlja o ostavci te se osvrnuo na mogući sukob interesa u kontekstu slučaja iznude koji se vodi u hvatskom pravosuđu, a protiv Nikice Gabrića, koji je također član masonske lože.

- Nikakvog pogodovanja nije bilo. U ovom trenutku ne razmišljam ni o čemu, samo razmišljam o tome da ovaj predmet završim zakonito u mjeri u kojoj ja mogu utjecati na to. Bit će sve javno ako dođe do suda - rekao je.

Odgovorio je i na pitanje zašto je postao član masonske lože.

- Moj prijatelj me je pitao, s obzirom da samo ugledni ljudi mogu postati članovi lože, u jednu ruku mi je to imponiralo, da je neko prepoznao moju stručnost i moj rad. To je udruga koja se zalaže za boljitak u zajednici, porodici - rekao je.

Na pitanje je li mislio na to da bi se zbog mistike i tajnosti koje prate masone mogla propitivati njegova vjerodostojnost, rekao je da ne jer se radi o zakonito osnovanom udruženju koje se bavi dozvoljenim i zakonitim radom u Hrvatskoj.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.