open-navfaktor-logo
search
Vučica u krizi
Gazzetta dello Sport: Romi je potreban njen kapiten
Fudbaleri Rome eliminisani su iz Kupa Italije nakon što su s 4:2 poslije produžetaka na Olimpicu poraženi od Spezije.
21.01.2021. u 10:25
get url
text

Ovaj poraz kasnije je Fudbalski savez Italije preinačio u pobjedu Spezije rezultatom 3:0, jer je Paulo Fonseca umjesto dozvoljenih pet izmjena napravio jednu više.

Zbog ovog propusta ceh su platili team menadžer Gianluca Gombar, te Manolo Zubiria, koji je zadužen za sportski segment Vučice, a obojici su uručeni otkazi.

Rimska Vučica se nije kako treba uspjela oporaviti od poraza u gradskom derbiju od Lazija, koji ih je savladao s 3:0, što je platila eliminacijom iz Kupa Italije.

Mediji na Apeninima pišu kako vlasnik Dan Friedkin i direktor Tiago Pinto očekuju pozitivne promjene raspoloženja, na terenu, ali i van njega, i to ponajviše od najreprezentativnijih igrača ekipe sa Olimpica, a najviše od Edina Džeke.

- Romi je potreban njen kapiten, baš kao što joj je neophodno da Pellegrini brzo zaboravi šta se desilo u utorak - piše ugledna Gazzetta dello Sport.

Dijamant je u 20 ovosezonskih nastupa u svim takmičenjima postigao osam golova i upisao dvije asistencije, od čega je sedam pogodaka i jednu asistenciju upisao u mečevima Serie A.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.