Ifet Pašić iz Kiseljaka teško je pretučen u ponedjeljak, 20 januara, ispred ugostiteljskog objekta "Bolji život" u Bilalovcu kod Kiseljaka, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Travniku, gdje se još nalazi na liječenju.

Informaciju je na društvenoj mreži Facebook podijelio Ifetov brat Mirsad, koji je naveo da ga je pretukao vlasnik firme u kojoj je Ifet radio kao vozač kamiona i njegov zet.

– Ovako završe radnici koji daju otkaz. Sinoć je Ifet Pašić odvučen u bolnicu zato što su ga pretukli njegov gazda Armin i Meho Karasalihović – napisao je na Facebooku Mirsad, koji je medijima kazao kako je Ifet pretučen nakon što je gazdi kazao kako prestaje raditi kod njega jer mu mjesecima nija davao plaću. To se, kako je ustvrdio, nije svidjelo njegovom poslodavcu, koji ga je zbog toga, zajedno sa zetom, teško pretukao.

Ifet je u jednom trenutku uspio pobjeći od napadača u kafanu koja se nalazi prekoputa, gdje su mu prisutni priskočili u pomoć i odveli ga kući. Od kuće je odvezen u Hitnu pomoć Doma zdravlja Kiseljak, nakon čega je kolima Hitne pomoći odvezen u bolnicu u Travniku.

Objava Ifetovog brata izazvala je brojne reakcije na ovoj društvenoj mreži, čiji su korisnici saglasni u tome da ma šta da je prethodilo ovom činu, ne opravdava ovakvo nasilje nad pretučenim čovjekom.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona potvrđeno je za Faktor da je slučaj isti dan prijavljen policiji, te da poduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti navedenog događaja.