- Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele materije težine oko 15,5 kilograma koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin i jedna PVC vreća sa više stotina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Osoba se sumnjiči da je drogu transportovala iz Evropske unije u Federaciju Bosne i Hercegovine s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu. Ulična vrijednost pronađene droge je veća od 300.000 KM – naveli su iz FUP-a.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije.

Uhapšeni je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku predat u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Iz Tužilaštva je saopćeno da je 15,5 kilograma droge pronađeno u spremniku za gorivo.

- Postupajući tužilac je nakon ispitivanja osumnjičenog, prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana. Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu međunarodnog krijumčarenja narkotika - saopćili su.