open-navfaktor-logo
search
Todorović u Splitu
Fudbalski A reprezentativac BiH danas potpisuje za Hajduk
Darko Todorović, fudbalski A reprezentativac BiH, stigao je u Split, na ljekarske preglede, a očekuje se kako će danas i službeno biti potvrđen kao novi igrač Hajduka.
11.08.2020. u 08:29
get url
text

Todorović stiže u Hajduk na jednogodišnju posudbu iz RB Salzburga, a splitski klub imat će potom i opciju otkupa njegovog ugovora, piše Slobodna Dalmacija.

Klub s Poljuda je, čini se, riješio problem desnog beka nastao nedavnim odlaskom Josipa Juranovića u Legiju iz Varšave. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je stigao u grad pod Marjanom. Ne bude li neočekivanih zapleta, ljekarski pregledi trebali bi biti tek formalnost.

Sve do prije nekoliko dana činilo se da će Todorović i drugi put "izmigoljiti" Hajduku, da će u Wislu Plock, a nakon što se sličan scenarij već dogodio prije dvije godine. Činilo se da će nakon što se Juranović skrasio u Varšavi "bijeli” zbog drugog poljskog kluba Wisle ostati ovog ljeta i bez drugog desnog beka.

Međutim, u Hajduku se nisu baš mirili s tim raspletom. Preokrenuli su situaciju u svoju korist i Todorović bi trebao postati novi igrač splitskog sastava. Podsjetimo, i 2018. se Hajduk jako interesirao za Todorovića, ali je iz tuzlanske Slobode u to vrijeme za 450.000 eura odštete preselio u RB Salzburg. S tim se Hajduk nije mogao nositi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.