open-navfaktor-logo
search
Zanimljive mjere
Fudbaleri u Engleskoj će direktno iz automobila na teren, ko će suditi pripremne mečeve?
Engleskim premierligašima vlasti su dozvolile igranje pripremnih utakmica kako bi što spremniji dočekali nastavak sezone, koji je predviđen za 17. juni, objavili su u utorak britanski mediji.
03.06.2020. u 07:04
get url
text

Klubovi će se pri odigravanju ovih mečeva morati strogo pridržavati epidemioloških mjera koje uključuju zahtjeve da igrači sami dolaze na stadione u svojim automobilima i već odjeveni za nastup te da do stadiona mogu stići za najviše 90 minuta.

Zanimljivo je da će suđenje biti prepušteno klupskim trenerima, a svi fudbaleri koji su bili uključeni moraju biti testirani i mora biti utvrđeno da nisu pozitivni na koronavirus.

Pojedini engleski timovi, poput Leicester Cityja, već su najavili da će organizovati pripremne utakmice kako bi igrači što spremniji dočekali nastavak prvenstva u kojem je ostalo punih devet kola za odigrati, dok će nekoliko ekipa odigrati deset utakmica.

- Želim što spremniji dočekati nastavak. Organizovat ćemo nekoliko pripremnih utakmica na svom stadionu, tako da se igrači što bolje prilagode - izjavio je trener Leicester Cityja Brendan Rodgers.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.