open-navfaktor-logo
search
Slavlje Stare dame
Fudbaleri Malmea se porazom u Torinu oprostili od Evrope, Zenit uzeo bod Chelseaju
Posljednje kolo grupne faze Lige prvaka u grupi H nam je donijelo dva susreta.
08.12.2021. u 20:41
get url
text

Fudbaleri Juventusa su kao favoriti sa 1:0 slavili protiv Malmea, kluba bh. reprezentativaca Anela Ahmedhodžića i Adija Nalića. 

Keane je u 21. minuti doveo Juventus u vodstvo kada je sjajnim udarcem glavom pogodio mrežu Malmea. Stara dama je imala još nekoliko dobrih prilika preko Keanea, međutim rezultat je do kraja utakmice ostao nepromijenjen.

U redovima Malmea bh. fudbaler Anel Ahmedhodžić je odigrao cijeli susret, dok je Adi Nalić u igru ušao u 89. minuti.

Treba istaći da je utakmicu u Torinu vodila sudijska četvorka iz Bosne i Hercegovine predvođena Irfanom Peljtom.

Zenit je u drugom susretu ove grupe na svom odigrao remi protiv Chelsea 3:3.

Timo Werner je ranim golom iz 2. minute doveo goste u vodstvo, međutim sa dva gola pred kraj prvog poluvremena preko Claudinha (38) i Azmouna (41) Zenit dolazi do preokreta. Romelu Lukaku na asistenciju Wernera donosi izjednačenje za 2:2. Chelsea je drugim golom večeras raspoloženog Wernera u 85. minuti došao do vodstva, međutim u sudijskoj nadoknadi Erokhin donosi bod Zenitu kojim je Chelsea ostavio bez prvog mjesta u grupi.

Juventus se kao prvoplasirani u grupi H sa 15 bodova plasirao u osminu finala Lige prvaka, kao i drugoplasirani Chelsea koji je osvojio 13 bodova. Zenit kao trećoplasirani svoje evropsko proljeće nastavlja u šesnaestini finala Evropa lige, dok se Malme kao zadnji na tabeli ove sezone oprašta od Evrope.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.