Generalni sekretar FSBiH Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav sa saradnicima razgovarali su danas sa skautom nacionalnih selekcija Sakibom Malkočevićem i sa selektorima Slobodanom Starčevićem (U-21 reprezentacija), Samirom Hurem (ženska A reprezentacija), Slavenom Musom (muška U-19), Draganom Jevtićem (ženska U-19), Nerminom Šabićem (muška U-17), Ilijom Lucićem (ženska U-17), Zoranom Erbezom (Muška U-15), Ivom Krezom (muška futsal reprezentacija) i Nijazom Mulahmetovićem (ženska futsal reprezentacija).

- Povod za održavanje sastanka bila je aktuelna situacija u fudbalu, prekid svih takmičenja i reprezentativnih okupljanja uslijed pandemije korona virusa - saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Razgovaralo se o planovima za budućnost i novim okupljanjima reprezentativnih selekcija kad to bude moguće. FSBiH će pratiti aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini vezano za pandemiju, kao i preporuke FIFA i UEFA.

Još jednom je istaknuto da je međusobna saradnja selektora na visokom nivou, te se ističe važnost praćenja mjera nadležnih organa i zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini, kako bi se što prije situacija vratila u normalno stanje, a igračice i igrači ponovo vratili na terene.