O poskupljenju

Forto: Sastanak Vlade KS sa predstavnicima Vlade FBiH i BH-Gasa 27. maja

Objavljeno: 22.05.2019. u 08:48

Nakon sastanka najavljenog za ponedjeljak izvijestit ćemo Kolegij Skupštine KS, koji može odlučiti o održavanju tematske sjednice, kazao je Forto

Sastanak predstavnika Vlade Kantona Sarajevo s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije i predstavnicima preduzeća BH-Gas koji je trebao biti održan danas, odgođen je zbog odsustva rukovodstva BH-Gasa, potvrdio je za Fenu premijer KS Edin Forto i najavio da će novi sastanak biti održan 27. maja.

Na sastanku su predstavnici vlasti i preduzeća BH-Gas trebali razgovarati o najavljenom poskupljenja gasa od 29,23 posto koje je odobrila Federalna vlada.

Kolegij Skupštine Kantona na sjednici je već razmatrao o ovoj temi.

- Nakon sastanka najavljenog za ponedjeljak izvijestit ćemo Kolegij Skupštine KS, koji može odlučiti o održavanju tematske sjednice – kazao je Forto.

Skupštinski zastupnici će na toj sjednici dati smjernice djelovanja Vlade i Skupštine Kantona ukoliko ne dođe do promjene odluke Vlade FBiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije