open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Forto otputovao na skijanje, pitanje grijanja Sarajlija rješava saopćenjima "na daljinski"
Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, na godišnjem je odmoru. Potvrđeno je to Faktoru iz Vlade KS. 
26.01.2022. u 13:24
get url
text

Premijer nije jučer bio na sjednici Vlade, potvrđuje fotografija objavljena uz saopćenje na temu rješavanja pitanja grijanja u ovom kantonu, a premijerov izostanak sa sjednice potvrđen nam je još jednom i u samoj Vladi. 

Adnan Delić, ministar privrede KS, također ovih dana izbiva iz svoga kabineta. Klix navodi da je Delić već dvije sedmice na odmoru, što je i Faktoru potvrđeno u Vladi. On je navodno u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Na stranici Vlade KS danas je objavljen njegov intervju za portal Emirati danas (Emarat Al-yeum), gdje je, kako se navodi na webu Vlade, "iskoristio priliku istaknuti prijateljske odnose između naše dvije zemlje, kao i turističke potencijale naše domovine koje želimo predstaviti na izložbi EXPO 2020 Dubai".

Što se premijera tiče, nezvanične informacije ukazuju da je on navodno izvan države na skijanju. Naša stranka, čiji je Forto predsjednik, istovremeno je saopćila i da neće učestvovati u pregovorima o izmjenama izbornog zakonodavstva u Neumu sa evropskom zvaničnicom Angelinom Eichhorst i američkim diplomatom Matthewom Palmerom. Da bi došli za pregovarački sto postavili su uvjete. Za to vrijeme premijer odmara.

Prvi čovjek Kantona Sarajevo je odlučio koristiti godišnji odmor i u danima kada se građanima Sarajeva prijeti nestašicom plina, a "ratove" saopćenjima o grijanju i o Zakonu o pripadnostima javnih prihoda vodi sa distance. Prema pisanju medija radi se o prilično velikoj distanci, Francuskoj, sa skijanja na Alpama u društvu načelnika Općine Centar Srđana Mandića. 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.