open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Fonseca otkrio da li će Džeko konkurisati za meč protiv Wolfsbergera
Ukoliko želi osigurati plasman u naredni krug takmičenja, Vučici je neophodna pobjeda protiv austrijskog Wolfsbergera
11.12.2019. u 14:15
get url
text

Roma u posljednjem meču grupne faze Evropske lige sutra na Olimpicu dočekuje austrijski Wolfsberger, a ukoliko želi osigurati plasman u naredni krug takmičenja, Vučici je neophodna pobjeda.

U posljednjem prvenstvenom meču rimski sastav je remizirao u gostima kod vodećeg Intera (0:0). Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u ovom meču priliku je dobio tek u 67. minuti jer je u danima koji su prethodili ovom susretu imao povišenu tjelesnu temperaturu.

Upravo zbog toga italijanske novinare je na današnjoj press konfereciji povodom utakmice 6. kola grupne faze Evropske lige zanimalo da li će bh. napadač konkurisati za sutrašnji meč.

- Mislim da ćemo napraviti nekoliko izmjena, vjerovatno četiri ili pet. Za nas je ovo jako bitna utakmica, no ja vjerujem u moje fudbalere. Džeko će igrati, Cengiz će igrati, ali Pau Lopez i Kolarov neće - kazao je trener Rome Paulo Fonseca, te dodao:

- Kalinić je dobro, dobro i trenira. Naravno, i on je opcija, ali Džeko će igrati sutra iako Nikola radi jako dobro nakon što se oporavio od povrede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.