Remi Sarajeva mogao bi iskoristiti Borac koji bi se eventualnom pobjedom protiv Krupe bodovno poravnao sa aktuelnim prvakom BiH na vrhu tabele.

U FK Sarajevo nezadovoljni su jučerašnjim suđenjem arbitra Dragana Petrovića, zbog čega su se oglasili saopćenjem za javnost.

- Navijači i javnost ponovo su imali priliku svjedočiti nizu nelogičnih sudijskih odluka, ovaj put u utakmici FK Tuzla City - FK Sarajevo odigranoj na stadionu Tušanj u sklopu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Meč je završen rezultatom 1:1 što je vjerovatno i najrealniji ishod, a svi koji su gledali susret znaju da je uslijed niza, u najmanju ruku spornih odluka službenih lica, rezultat pao u drugi plan - navode iz Sarajeva.

- Dva najupečatljivija momenta utakmice su svakako direktni crveni karton za Oremuša u 49. minuti susreta nakon faula poput onih koje su igrači FK Tuzla City ponavljali tokom čitavog susreta bez iste sankcije, te prekršaj nad Hebibovićem u kaznenom prostoru u 84. minuti nakon kojeg nije dosuđen jedanaesterac. Cilj FK Sarajevo svakako nije konstatovanje da bi bez isključenja Oremuša ili sa dosuđenom najstrožijom kaznom rezultat bio drugačiji, već isključivo da niz događaja koji se ponavljaju iz kola u kolo, iz nekog razloga neprestano idu na štetu FK Sarajevo i nekolicine drugih klubova. Nekoliko predstavnika lokalnih, ali i regionalnih medija jasno je sugerisalo da se to radi u cilju favorizovanja jednog tima u aktuelnoj takmičarskoj sezoni - dodaju iz Bordo tima.

- FK Sarajevo ne planira dalje komentarisati stanje i osvojene bodove drugih klubova, već nastaviti intenzivno raditi na procesu unaprijeđenja rada kluba, kako na terenu, tako i u drugim segmentima. FK Sarajevo je svjestan činjenice da se već sada stanje u ligi nezvanično karakteriše kao "Calciopoli 2". Kao što je prethodno izjavljeno, FK Sarajevo neće biti nijemi posmatrač, te smo optimistični radi činjenice da će od sada nastavak lige biti pod stalnim monitoringom FIFA-e i UEFA-e u cilju zaštite integriteta takmičenja - zaključili su iz Sarajeva.