open-navfaktor-logo
search
Savez se pohvalio
Finansijska pomoć za klubove Prve ženske lige Federacije BiH
Svim klubovima Prve ženske lige Federacije Bosne i Hercegovine izvršena je uplata finansijskih sredstava iz FIFA projekta Forward, saopćio je NS Federacije BiH.
28.12.2021. u 13:51
get url
text

FSBiH je krajem maja na svojoj zvaničnoj stranici objavio informaciju da je Savez u sklopu FIFA Projekta pomoći ženskom fudbalu iz programa Forward osigurao 500.000 američkih dolara (oko 800.000 KM).

Odluka o raspodjeli ovih sredstava usvojena je na sjednici Izvršnog odbora FSBiH koja je održana 27. maja ove godine u Sarajevu.

- Shodno odluci Izvršnog odbora NS Federacije BiH i FSBiH svim klubovima Prve ženske lige Federacije BiH izvršena je uplata finansijskih sredstava iz FIFA projekta Forward za pomoć ženskim klubovima.

VEZANI TEKST - FSBiH obećao 800.000 KM za ženski fudbal, klubovi nisu dobili novac, u Savezu šute

Shodno potpisanom ugovoru između FSBiH i NS Federacije BiH ovom donacijom obuhvaćeni su troškovi takmičenja odnosno službenih lica u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2021/2022.

Također, osim pokrivanja troškova službenih lica klubovi u narednom periodu mogu očekivati dodatnu konkretnu potporu za takmičenje.

Finansijska pomoć klubovima Prve ženske lige Federacije BiH je druga u kratkom periodu, s obzirom na to da je NS Federacije BiH prethodnog mjeseca iz vlastitog budžeta svim klubovima Prve ženske lige FBiH izvršio uplatu finansijskih sredstava kao jednokratnu pomoć za takmičenje u Prvoj ženskoj ligi FBiH.

I u narednom periodu će NS Federacije BiH u saradnji sa FSBiH raditi na poboljšanju uvjeta ženskog takmičenja i pomoći ženskim klubovima - saopćeno je iz NS Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.