Privrednom društvu ERDAL d.o.o. iz Sarajeva oduzete su dozvole za rad (licence) za trgovanje LPG-om i za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, dok je za KONZUM d.o.o. Sarajevo doneseno rješenje o privremenom oduzimanju dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, te je ostavljen rok do 17. marta 2020. godine za dostavu obavijesti ukoliko namjerava nastaviti s obavljanjem energetske djelatnosti, u suprotnom FERK će donijeti rješenje kojim se trajno oduzima dozvola za rad (licencija), saopćeno je iz FERK-a.

Na redovitoj sjednici donesen je i zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ZD RMU "Đurđevik" d.o.o. - Đurđevik.

U postupak opće rasprave upućeni su nacrti dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: ESPRO d.o.o. Donji Vakuf d.o.o. i SOLATRONIC d.o.o. Sarajevo. Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare na navedene nacrte do 18. marta 2020. godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected], stoji u saopćenju FERK-a.