open-navfaktor-logo
search
Vjerovatno ide u pritvor
Ferid Okić predat Tužilaštvu TK: Nakon vještačenja utvrđeno da je posjedovao 2,6 kilograma amfetamina
Istražitelji MUP-a Tuzlanskog kantona su Kantonalnom tužilaštvu TK, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predali u nadležnost Ferida Okića (56), osumnjičenog za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a koji je lišen slobode 4. februara u tuzlanskom prigradskom naselju Mihatovići, saopćeno je iz Tužilaštva TK.
06.02.2023. u 10:10
get url
text

VEZANI TEKST - Poznati detalji hapšenja Okića: Pogledajte šta su istražitelji pronašli tokom pretresa

- Postupajući tužilac će danas ispitati osumnjičenog, donijeti naredbu o provođenju istrage, a nakon toga će se najvjerovatnije nadležnom sudu staviti prijedlog za određivanje mjere pritvora - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Prilikom pretresa kuće, pomoćnih objekata i automobila osumnjičenog pronađeno je oko 2,6 kilograma opojne droge, dodao je Arnautović, a vještačenjem je utvrđeno da se radi o amfetaminu.

Podsjećamo, Ferid Okić bio je vođa prve zločinačke organizacije presuđene u Bosni i Hercegovini. On je 2007. godine pravosnažno osuđen pred Sudom BiH na 26 godina robije. Najveću dotad izrečenu kaznu za organizovani kriminal na Sudu BiH Okiću, bivšem policajcu, izreklo je Apelaciono vijeće kojim je predsjedavao sudija Mitja Kozamernik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.