open-navfaktor-logo
search
Vatrena svadba
Faktor saznaje: Šmrk se oženio, Minka ranjena
Pucnjava se dogodila 18 minuta iza ponoći, u vrijeme dok se u drugom dijelu grada, održavala svadba. Mladoženja je bio upravo Admir Arnautović Šmrk, sa kojim Emina ima troje djece, a na kojeg je Emina, koju svi znaju kao Minku, "potezala oružje" prošle godine u sarajevskom naselju Hrasno
14.10.2018. u 14:52
get url
text

U  pucnjavi koja se sinoć dogodila u sarajevskom naselju Vraca povrijeđena je Emina Arnautović, bivša supruga Admira Arnautovića Šmrka, saznaje Faktor iz izvora bliskih istrazi ovog slučaja.

Pucnjava se dogodila 18 minuta iza ponoći, u vrijeme dok se u drugom dijelu grada, održavala svadba. Mladoženja je bio upravo Admir Arnautović Šmrk, sa kojim Emina ima troje djece, a na kojeg je Emina, koju svi znaju kao Minku, "potezala oružje" prošle godine u sarajevskom naselju Hrasno.

Okolnosti pod kojima se desila sinoćnja pucnjava, međutim, nisu baš sasvim poznate, kao ni identitet osobe koja je pucala. Pojavile su se spekulacije da je Minka, saznavši za svadbu, pobjesnila i krenula da "nešto napravi", a da je osoba koja je bila s njom u društvu uspjela zaustaviti tek upotrebom vatrenog oružja. Iz policije zasad nema potvrde ovih informacija.  Kako su nam kazali, za počiniocem, čiji identitet nije utvrđen, još se traga.

Svjedoci iz ulice Avde Smajlovića, gdje se sve odigralo, ispričali su nam da se čula galama i vriska.

- Muškarac je galamio i psovao, a onda se čula pucnjava, a zatim žena kako vrišti. Ubrzo su stigli Hitna pomoć i policija - kazao nam je očevidac događaja.

Iz MUP-a KS nam je potvrđeno da je Emina zadobila lakše povrede, a nezvanično saznajemo da ju je okrznuo metak u predjelu leđa.

Podsjećamo, u martu prošle godine u ulici Azize Šaćirbegović Emina Arnautović ranila je u nogu svog bivšeg supruga. Motiv za ovu pucnjavu, kako smo tada pisali, bila je ljubomora.

Drama se odigrala ispred jednog frizerskog salona oko dva sata popodne. Arnautović se dovezla u bijelom Golfu a sa njom su u automobilu bila i njena dva maloljetna sina.

Odjednom je nasred ulice započela vika i galama, a dvoje supružnika su se glasno svađali i udarali. U jednom trenutku Minka je prišla autu, koje je parkirano na trotoaru, u kojem su bili dječaci i iz automobila uzela pištolj. Iz vozila je izvela i djecu.

Sa mjesta okršaja u Hrasnom prošle godine     FOTO: ARHIV

Zatim je zapucala u Admira, ranivši ga u nogu. Cijelo vrijeme je vrištala na njega, a sa sobom je povela i dvojicu dječaka, kako bi vidjeli da puca u njihovog oca. Nakon što ga je ranila u nogu, Minka je ispalila i nekoliko hitaca u zemlju pored supruga. Minka je zatim u nekoliko navrata silom pokušala ući u salon, ali joj to nije pošlo za rukom. Potom je nogom jako udarila u izlog salona, te polomila stakla na izlogu. Već u slijedećem trenutku je odbacila pištolj od sebe.

Ranjenom Arnautoviću prvi je pomogao slučajni prolaznik, a Minka uhapšena i smještena u pritvor.

Admir Arnautović i njegova bivša supruga Minka su, inače, odranije dobro poznati policiji. Arnautović je hapšen i osuđivan zbog poslova s drogom, ali i izazivanja opće opasnosti i drugih krivičnih djela.

Emina je, osim posljednjeg incidenta u kojem je ranila Šmrka, prije toga zajedno sa Eldanom Žigovićem, privođena nakon bombaških napada na imovinu braće Mulića, odnosno kafić "Fashion" na Marijin Dvoru i porodične kuće u općini Centar zbog čega je također jedno vrijeme provela u pritvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.