open-navfaktor-logo
search
Drugi dan zasjedanja
Etički odbor NSRS-a: Miladin Stanić ostaje pri izjavi da je ministrica "glupača"
Ne dozvoljavam da se prema meni iznose gnusne laži, a da ja ne odgovorim, rekao je Stanić
27.11.2019. u 11:28
get url
text

U drugom danu zasjedanja Etičkog odbora Narodne skupštine RS-a "pomirili" su se zastupnici Kostadin Vasić (Ujedinjena Srpska) i Draško Stanivuković (PDP) koji su jedan protiv drugog podnijeli prijave ovom odboru. Predsjednica Etičkog odbora NSRS-a Sonja Karadžić – Jovičević, inače kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, je istakla da su obojica imali "džentlmenski pristup" tokom sjednice i razgovarali na "visoko civilizovanom nivou".

-Prisjetili su se svih razloga koji su doveli do izjava koje nisu primjerene, ali jesu ljudske. Radi se o trenutku kada je čovjek umoran, pogodi ga tema, radi se i o afektu... To je ljudski i razumljivo – rekla je Karadžić - Jovičević.

Vasić je potvrdio da su padala teške riječi, ali da čovjek mora i da prašta.

-Ako je sa moje strane bilo nešto nekorektno, spreman sam da sjednem i razgovaram. U ovoj skupštini svi treba da se povuku korak unazad i da radimo civilizovano i u skladu sa poslovnikom. Sa Draškom sam popeglao situaciju. Nije bilo zle namjere ni sa jedne strane – rekao je Vasić.

Stanivuković je istakao da se nekada u skupštini RS-a radi i po 14 sati radi u jednoj prostoriji i da svako ima "emocije, akcije i reakcije".

- Situacija je sada čista, odbor neće imati teškog posla u ovim slučajevima jer smo mi to između sebe korektno i ljudski riješili – rekao je Stanivuković.

Osim ove dvije prijave, pred Etičkim odborom bile su još četiri prijave za kršenje etičkog kodeksa, među kojima i Kluba SNSD-a protiv Miladina Stanića (SDS) jer je ministricu finansija RS-a Zoru Vidović nazvao glupačom. Stanić je danas podvukao da ostaje iza te izjave. On je objasnio da ga je, prije nego što je to izjavio, šef Kluba zastupnika SNSD-a Igor Žunić optužio za kriminal, tvrdeći kako mu je Vidović tokom jedne kontrole "našla ukradene mašine iz Italije".

-Nebuloze bez osnova. Neka dokažu navode iz ove priče i spreman sam na doživotnu robiju. Ne dozvoljavam da se prema meni iznose gnusne laži, a da ja ne odgovorim. Dok god ne dokaže ove optužbe, dotle ostajem pri svojoj izjavi – rekao je Stanić.

Upitan da precizira "koju izjavu", Stanić je rekao "ostajem pri svojoj izjavi, neću da ponavljam".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.