open-navfaktor-logo
search
Turska
Erdogan uz najviše državničke počasti primio predsjednicu Kosova Osmani
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan primio je predsjednicu Kosova Vjosu Osmani koja boravi u zvaničnoj posjeti u Ankari, javlja Anadolija.
01.03.2022. u 16:21
get url
text

Erdogan je uz najviše državničke počasti u Predsjedničkoj palati u Ankari primio kosovsku predsjednicu Osmani.

Dvoje lidera započeli su bilateralni sastanak, a potom će u njihovom prisustvu biti održan i sastanak proširenih delegacija Turske i Kosova.

Osmani se prethodno sastala i sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Sentopom i ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom.

- Naš poziv i Rusiji i Ukrajini je neka što prije prestanu sukobi - rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani u predsjedničkom kompleksu u Ankari.

Erdogan je pozvao Rusiju i Ukrajinu da daju doprinos svjetskom miru.

- Uvijek smo zastupali stav o koristi širenja NATO-a, to radimo i danas. Taj korak činimo jer želimo svjetski mir - naglasio je Erdogan.

Turski predsjednik je najavio nastavak podrške putu Kosova ka članstvu u NATO savezu.

Nakon sastanka Osmani je istakla da je vrijeme da Kosovo uđe u NATO.

- Naš najvažniji saveznik, Republika Turkiye, nikada nam nije okrenula leđa - rekla je Osmani.

Predsjednik Republike Turkiye primio je uz najviše državničke počasti predsjednicu Kosova koja boravi u zvaničnoj posjeti u Ankari.

Osmani se prethodno sastala i sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turkiye Mustafom Sentopom i ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.