Sastanak lidera

Erdogan i Trump: Turska odlučna u ispunjavanju odredbi za nacionalnu sigurnost

Objavljeno: 29.06.2019. u 11:23

Dva lidera razgovarala o trgovinskom cilju od 75 milijardi dolara

Erdogan i Trump razgovarali i o Siriji

FOTO: Anadolija

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i predsjednik SAD-a Donald Trump razgovarali su o bilateralnim odnosima, trgovinskom cilju od 75 milijardi dolara, regionalnim pitanjima te posebno o Siriji.

Erdogan je tokom sastanka koji se održao na margini samita G20, istakao da je Turska odlučna u ispunjavanju odredbi za nacionalnu sigurnost, saopćeno je iz Ureda za komunikacije pri kabinetu turskog predsjednika.

Predsjednik Turske je izrazio zabrinutost o postupcima koji bi mogli naškoditi strateškom partnerstvu između SAD-a i Turske. U saopćenju je navedeno da su dva lidera razgovarala o trgovinskom cilju od 75 milijardi dolara, te o budućim koracima u realizaciji postavljenog cilja. 

Trump je, prema saopćenju, izrazio želju da se problem o kupovini sistema odbrane riješi bez loših posljedica na bilateralne odnose.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije