open-navfaktor-logo
search
O samitu u Pragu
Erdogan: Grčki premijer ne poznaje pravila protokola
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da grčki premijer Kyriakos Mitsotakis ne poznaje pravila protokola, komentarišući dešavanja tokom samita Evropske političke zajednice u Pragu.
07.10.2022. u 14:52
get url
text

Na pitanje da li je došlo do burne razmjene riječi s grčkim premijerom na večeri za lidere u Pragu, Erdogan je rekao da Kyriakos Misotakis ne poznaje pravila protokola.

- Mislite li da bi se predsjednik Republike Turske spustio na takav nivo - kazao je Erdogan novinarima nakon džume u Istanbulu.

- On (Mitsotakis) je čovjek koji ne poznaje pravila protokola. Iako nije bilo predviđeno da održi govor tokom programa, ne znam od koga je dobio dozvolu, pokušao je da mi odgovori - kazao je Erdogan.

Dotakao se i posljednjeg telefonskog razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

- Posebno se zahvalio na našem posredovanju i rekao 'čestitam (Turskoj) na ovom uspješnom posredovanju' - rekao je Erdogan.

Na pitanje o sporazumu u vezi s borbenim avionima F-16 sa Sjedinjenim Američkim Državama, turski predsjednik je potvrdio da "ako SAD ne ispuni naše zahtjeve u vezi sa F-16, postoji mnogo drugih država u svijetu koje će nam dati ono što nam treba". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.