open-navfaktor-logo
search
Predsjednik i trener Barce
Epilog sastanka Laporta - Koeman: Agent Nizozemca tvrdi jedno, španski mediji drugo
Sastanak između predsjednika Joana Laporte i trenera Katalonca Ronalda Koemana, te njegovog zastupnika, završen je važnim zaključkom, koji se vjerovatno neće svidjeti navijačima Blaugrane.
26.05.2021. u 14:09
get url
text

Prema riječima Koemanovog agenta, Nizozemac će ostati na Nou Campu.

Rob Jansen je rekao u razgovoru za nizozemski Telegraaf da će Koeman i naredne sezone sjediti na klupi Barce, što svakako nije dobra informacija za Miralema Pjanića, koji se nije pretjerano naigrao ovog proljeća.

- Pozitivna atmosfera vladala je tokom sastanka i ja sam prezadovoljan. Ogromno poštovanje vlada između Ronalda i kluba. Osjećaj je dobar i moglo bi se dogoditi da Ronald ostane u klubu i duže nego li ga ugovor veže (do ljeta 2022. godine). Nismo došli tako daleko u pregovorima i zakazan je novi sastanak - otkrio je Jansen.

Iako navijači nisu sretni zbog činjenice da će Koeman vjerovatno nastaviti svoj angažman, Barcelona očito trenutno nije u mogućnosti Nizozemcu u slučaju prijevremenog raskida isplatiti odštetu u iznosu osam miliona eura.

Ipak, Catalunya Radio otkrio je kako je nizozemski stručnjak pristao na nevjerovatan ustupak.

Navodno ga je Laporta zamolio da petnaestak dana sačeka odluku o svojoj sudbini jer Barcelona već pregovara sa nekoliko trenera, što se kosi s onim što je kazao Jansen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.