Češka policija objavila je da je na dan utakmice kvalifikacija za EURO 2020 između Češke i Engleske u Pragu uhapšena 31 osoba, među kojima i 14 britanskih državljana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodi se da je do niza hapšenja došlo nakon nereda, koji su u petak oko 19 sati po lokalnom vremenu izbili na malom trgu u starom dijelu Praga. Prema policijskim navodima neredi su izbili kada su neki navijači počeli bacati flaše prema snagama sigurnosti.

Policija je prije nego što je počela djelovati kako bi rastjerala englske navijače sa trga, izdala zvučno upozorenje na engleskom jeziku.

Skoro 3.800 engleskih navijača kupilo je ulaznice za utakmicu protiv Češke, iako se vjeruje da ih je više doputovalo u Prag.

Inače, Engleska je sinoć poražena rezultatom 1:2 od Češke, te je tako izgubila prvi put u kvalifikacijama nakon deset godina. Posljednji put Englezi su poraženi 10. oktobra 2009. godine od Ukrajine.

Nakon šest odigranih kola u Grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo vode Engleska i Češka sa po 12 bodova, s tim da Gordi Albion ima utakmicu manje. Slijedi Kosovo sa osam bodova i utakmicom manje, a na dnu su Crna Gora i Bugarska sa po tri boda.