open-navfaktor-logo
search
Pred revanš-meč
Elezović: U Kupu smo ostvarili najveći uspjeh u historiji Igmana
Fudbaleri Igmana iz Konjica sutra na stadionu Grbavica dočekuju ekipu Sarajeva u revanš-susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.
19.04.2022. u 12:24
get url
text

Član Prve lige Federacije BiH u ovom meču će pokušati ostvariti veliko izenađenje protiv mnogo jačeg protivnika koji je prvu utakmicu na svom terenu dobio rezultatom 2:0.

Trener Igmana Adnan Elezović ističe da je FK Sarajevo u svakom slučaju veliki favorit, ali da će njegovi igrači dati sve od sebe da odigraju što bolji meč i eventualno ostvare veliku pobjedu.

- U Kup smo ušli bez prevelikih ambicija jer prioritet u ovoj sezoni nam je prvenstvo gdje se borimo za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Trenutno smo u vrhu takmičenja, naši igrači su odlično odgovorili na sve izazove. U Kupu smo ostvarili najveći uspjeh u historiji Igmana - kazao je Elezović u izjavi za Fenu.

Navodi da se Igman u prvom meču protiv Sarajeva, uprkos porazu, predstavio u dobrom svjetlu.

- Igrali smo dopadljiv fudbal, stali smo na loptu i bila je to dobra predstava s naše strane. Nadam se da ćemo i sutra dobro igrati. U ovom sportu je sve moguće. Pokušat ćemo iskoristiti poljuljanost Sarajeva nakon visokog poraza protiv Zrinjskog u domaćem prvenstvu, ali svjesni smo da su oni veliki favorit. Pokušat ćemo odigrati što bolju utakmicu – izjavio je trener.

Ističe da je Prva liga FBiH izuzetno izjednačena, te da će takmičenje do kraja biti neizvjesno.

- Morat ćemo dati 100 posto svojih mogućnosti u svakoj utakmici. Između prvih četiri do pet ekipa je mala razlika u kvaliteti tako da će odlučivati nijanse. Naš raspored u posljednjih devet kola je težak, možda nešto lakši nego konkurentima. U narednom kolu gostujemo Orašju, a nakon toga imamo nešto lakši raspored u odnosu na GOŠK i TOŠK – naveo je Elezović.

Revanš-susret polufinala Kupa BiH između Igmana i Sarajeva će biti odigran sutra u 14 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.