open-navfaktor-logo
search
Nakon Inzkove odluke
Ekspresno prekinuta ljetna pauza: Predsjednici stranaka u ponedjeljak u skupštini RS-a
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović pozvao je predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u ovom entitetu na sastanak u skupštini RS-a u ponedjeljak, 26. jula 2021. godine, u 16 sati.
23.07.2021. u 13:40
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik bijesan: Inzko je srbomrzac, predložit ću zabranu djelovanja Suda i Tužilaštva BiH te SIPA-e u RS-u

Kako je navedeno u pozivu, na ovom sastanaku politički predstavnici u RS-u trebalo bi da usaglase stavove u vezi s posljednjom odlukom visokog predstavnika o nametanju Zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH o zabrani negiranja genocida.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će sljedeće sedmice biti sazvana posebna sjednica NSRS-a, te da će biti prekinuta ljetna pauza u zasjedanju entitetske skupštine, a kako bi se dao "institucionalni odgovor iz RS-a" na posljednju odluku Valentina Inzka.

VEZANI TEKST - Dodik najavio mogućnost da RS naredne sedmice proglasi samostalnost

Dodik je ocijenio da je NSRS "racionalan", ali da je potreban "žestok odgovor", te pozvao na konsenzus političkih predstavnika u RS-u.

- Spreman sam da prihvatim sve njihove inicijative, pa i do toga da proglasimo samostalnost već sljedeće sedmice, pa šta bude - kazao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.