open-navfaktor-logo
search
Bez mečeva u Vrapčićima
Ekspert Hodžić ugasio nadu navijačima Veleža: Zbog jedne utakmice ne smije se ugroziti kvalitet travnjaka
Velež će domaće utakmice pred svojim navijačima igrati tek na proljeće.
20.10.2022. u 14:21
get url
text

Potvrđeno je ovo je Hercegovina.info iz mostarskog kluba, ali i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nada navijača Veleža da će konačno s tribina u Vrapčićima moći bodriti Rođene traje već dugo, ali rokovi na ugradnji hibridnog terena probijeni su nekoliko puta. Sada je sasvim izvjesno da posao neće biti okončan do proljeća.

- Mišljenja sam da na našem stadionu nećemo zaigrati do proljeća, to je nažalost tako. Jučer sam zatražio od Fudbalskog saveza BiH da se pismeno očituje i upravi Veleža pošalje dopis upravo zbog travnjaka. Oni su jučer imali sastanak u Banjoj Luci s predsjednikom Saveza i donijeli su odluke te su nam usmeno rekli kako će prepravke i popravke travnjaka nastaviti raditi Nizozemci koji su dio konzorcija - rekao je predsjednik Veleža Senad Husnić.

Ono što Veležu predstavlja problem jeste gradski derbi sa Zrinjskim zakazan za 5. novembar, odnosno mjesto odigravanja te utakmice. Gabela nije opcija, iz više razloga.

VEZANI TEKST - Borac se vraća na svoj stadion, evo protiv koga će igrati prvu utakmicu
 

Ekspert FSBiH za infrastrukturu Nihad Hodžić poručio je klubovima da poslovi koji se rade ne smiju biti vezani za jednu utakmicu.

- Tako klubovi čine medvjeđu uslugu samo sebi. Nije ovo vezano samo za Mostar, nego i za Banju Luku, Tuzlu i druge. Radovi idu svojim tijekom i ono što svima mogu potvrditi je da se pod cijenu svega neće raditi ustupak nauštrb kvalitete. Kada je u pitanju kvalitet, ako će zbog njeg radovi trajati duže, onda to ima opravdanje. Radovi idu dalje i niti jednog trenutka se ne vodimo niti jednom utakmicom - poručio je Hodžić.

Na pitanje zašto kasne radovi, Hodžić je odgovorio da o razlozima ne može govoriti.

Borac je najavio da će 29. oktobra ugostiti Slobodu u Banjoj Luci, što znači da se radovi na tom stadionu privode kraju. Poslije toga će se finalizirati posao u Mostaru.

Planirano je da do kraja godine stadioni Tušanj i Koševo dobiju travu, a da se prošivanje izvrši na proljeće.

Historijski projekat na rekonstrukciji premijerligaških terena, odnosno ugradnji (savremenih) hibridnih travnjaka pretvorio se u svojevrsnu aferu zbog nepoštivanja rokova. Mašine su na stadion u Banjoj Luci ušle 1. juna, na Arenu Rođeni u Mostaru, 14. juna, na Tušanj u Tuzli 12. jula, a na Koševu 9. augusta.

Rekonstrukcija jednog terena košta oko 2,5 miliona KM. Fudbalski savez BiH dobio je novac od UEFA-e, a u projektu finansijski sudjeluju i lokalne zajednice.

Fudbalski savez BiH je nakon provedenog međunarodnog tendera za izvođača radova izabrao koncorcij WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.