open-navfaktor-logo
search
Dijamant bez milosti
Edinu Džeki nedostaju dva gola da ispiše historiju svjetskog fudbala
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, napravio je još jedan korak ka ulasku u historiju svjetskog fudbala.
25.10.2021. u 21:59
get url
text

Dijamant je na dva koraka do velikog podviga, kojim se mogu pohvaliti tek dvojica fudbalera na planeti.

VEZANI TEKST - Trener Intera bijesan na sudije: Ko je bolje ocijenjen od Edina Džeke?

Džeki nedostaju dva gola da se izjednači sa Cristianom Ronaldom i Zlatanom Ibrahimovićem, jedinom dvojicom fudbalera koji su za svoj klub pogađali u svakoj minuti od 1. do 90

Kapiten Zmajeva je jučer protiv Juventusa pogodio u 17. minuti i sada mu je ostalo da protivničke mreže zatrese u 27. i 31. minuti kako bi se pridružio ovoj dvojici fudbalera i zauvijek ostao upisan u historiju svjetskog fudbala.

Džeko je i sinoć stigao do jednog podviga. Postigao je pet pogodaka u prva četiri domaća nastupa za Inter u Serie A, a bolji učinak imaju samo dvojica igrača milanskog kluba.

U pitanju su Mauro Icardi u sezoni 2017/2018, te Marco Branca u sezoni 1995/1996, koji su postigli po šest golova u prva četiri domaća nastupa.

Naš reprezentativac u Inter je stigao ovog ljeta, a u Milanu se odlično snašao što potvrđuju i brojke. U devet kola Serie A već je postigao sedam golova, što je učinak koji je ostvario prošle sezone u 27 utakmica za Romu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.