open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Trener Intera bijesan na sudije: Ko je bolje ocijenjen od Edina Džeke?
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, još jednom je potvrdio da igra jednu od najboljih sezona u karijeri.
25.10.2021. u 09:08
get url
text

U devetom kolu Serie A postigao je sedmi ovosezonski gol u Serie A i tako je izjednačio golgeterski učinak iz prošle sezone, kada je sezonu završio sa sedam golova na svom kontu (odigrao 27 prvenstvenih utakmica).

VEZANI TEKST - Edin Džeko otvoreno: U Romi su me mnogi razočarali, ko me je "doveo" u Inter

Uprkos činjenici da je postigao gol, koji je do 89. minute Interu garantovao tri boda, po običaju portal SofaScore je našeg napadača skromno ocijenio.

Džeko je dobio 7.1, a bolje od njega ocijenjeni su Calhanoglu (7.7), Škriniar (7.4) i Darmian (7.2).

Što se tiče Juventusa, bolje ocjene od Dijamanta dobili su kapiten Chiellini (7.3), te "rezervisti" Bentancur (7.3) i Dybala (7.7).

Inter je bez pobjede ostao u 89. minuti kada je Dybala iz penala pogodio za 1:1, a sudija Maurizio Mariani pokazao je na bijelu tačku nakon "konsultacija" s VAR-om.

Trener Simone Inzaghi isključen je nakon toga.

- S pravom sam isključen jer sam bio ljut, ali i tužan zbog navijača. Penal je bio jedini način nakon kojeg smo mogli primiti gol. Sudija Mariani je bio dva metra blizu situacije, odmahnuo je rukama, a onda je pogledao VAR i promijenio svoju odluku. Marco Guida nam je "ukrao" pobjedu koju smo zaslužili - kazao je Inzaghi nakon utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.