open-navfaktor-logo
search
Revolt
Edin Delić istupio iz Glavnog odbora SDP-a
Saopćio je Delić tu odluku danas, nakon što je na posljednjem Kongresu SDP-a izabran za člana Glavnog odbora te stranke
26.06.2019. u 09:35
get url
text

Aktuelni načelnik Općine Lukavac i predsjednik Općinskog odbora SDP-a Lukavac Edin Delić napušta Glavni odbor te stranke.

Saopćio je Delić tu odluku danas, nakon što je na posljednjem Kongresu SDP-a izabran za člana Glavnog odbora te stranke, a tu je informaciju potvrdio za Faktor.

Članovi SDP-a iz Tuzlanskog kantona, jedinog u kojem je ta stranka na prošlim Općim izborima ostvarila pobjedu, nezadovoljni su političkom stranačkog rukovodstva, što je kulminiralo na Kongresu, na kojem je izabran novi saziv Glavnog odbora, ali i usvojene izmjene Statuta.

- Izbori su vršeni elektronskim glasanjem. Pri tome mi ne znamo ni koja firma, ni ko, ni šta. Nikakvog monitoringa nije bilo, nikakve objave, a pogotovo testiranja ili nadzora. Rezultati glasanja su unaprijed bili poznati. Po ponašanju ljudi na Kongresu se vidjelo da je sve gotovo – kazao je Delić ranije za faktor.

Posljednja dešavanja rezultirala su i istupanjem iz članstva istaknutih zvaničnika SDP-a, poput bivšeg dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Tome Vidovića i bivšeg zamjenika ministra sigurnosti BiH Mladena Ćavara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.