Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas igra susret 2. kola na US Openu, a protivnik će mu biti Roger Federer, po mnogima najbolji teniser svih vremena.

Džumhur je kazao da je duel protiv Elliota Benchetrita bio veoma težak i da protiv švicarskog tenisera želi ostvariti dobar rezultat.

- Što se tiče meča na US Openu, postojao je pritisak, sasvim razumljivo s obzirom na cijelu godina koja je bila puna loših stvari, povreda, manjka samopouzdanja, manjka mečeva, te sam samim tim gubio potrebno samopouzdanje što utiče na moju igru jer nisam bio u pravoj svojoj formi koju mogu da imam tokom godine, ali moram da kažem da mi je stvarno godila promjena trenera odnosno rad sa Petrom Popovićem sa kojim sam počeo da radim. Napredak je vidljiv, možda neće sve biti vidljivo odmah, ali za neke stvari treba malo više vremena. Ono što je najbitnije jeste da smo obojica veoma profesionalni i da znamo čemu težimo - kazao je Džumhur, te se osvrnuo na večerašnji duel:

- Imam šansu, nadam se da mogu da odigram dobar meč protiv Rogera Federera. Na početku godine sam imao meč sa Novakom, prije Roland Garrosa sam igrao sa Wawrinkom što su jedini mečevi sa top igračima ove sezone. Dvaput sam igrao protiv Federera, pružao sam solidne partije, ovaj put ne želim samo da odigram dobar meč već želim da ostvarim dobar rezultat. Znam da ukoliko pružim partije koje sam pružao na treninzima ovih dana rezultat može biti povoljan za mene. Ovo će biti dobra prilika da pokažem gdje sam u ovoj sezoni i koliko mogu do kraja sezone.