Kazao je kako su jučer održali sastanak s predstavnicima radnika IP Krivaja u stečaju koji su imali dva zahtjeva, od kojih je jedan da se pomogne radnicima koji su stekli uvjete za odlazak u penziju, a ne mogu zbog neizmirenih obaveza.

 - Upoznali smo radnike s tim da je javni oglas pri kraju i da će vjerovatno biti objavljen u ponedjeljak i da se trebaju prijaviti. Ujedno smo upoznali kolege da je u mandatu ove Vlade do sada izdvojeno blizu devet miliona maraka za uvezivanje staža, upravo radnika IP Krivaja u stečaju i Krivaja Mobel također u stečaju. To su firme koje su gravitirale na istom području - kazao je Džindić.

Svi oni koji u toku javnog oglasa predaju urednu dokumentaciju bit će sigurno zbrinuti i bit će im uvezan radni staž, poručio je ministar.

Drugi zahtjev radnika bio je da se Vlada FBiH uključi u sudski proces u Kantonalnom sudu Zeničko-dobojskog kantona.

- Mi smo odgovorili da se ne možemo miješati u sudske procese niti je to naša nadležnost, ali smo danas jednim zaključkom Vlade zadužili Agenciju za reviziju privatizacije da izvrši reviziju privatizacije IP Krivaje i da u narednih 60 dana dostavi Vladi FBIH izvještaj - istakao je Džindić.

 Dodao je kako će nakon izvještaja Vlada poduzeti naredne korake koji su u skladu sa zakonom i njenim nadležnostima.

- Dakle, sudski proces je u toku i on ima svoje procedure i termine. Mi se u to ne smijemo miješati, niti hoćemo. Nakon revizije poduzet ćemo određene korake - naglasio je ministar.