open-navfaktor-logo
search
Ljuti na gradonačelnika
Džemidžić pisao Kasumoviću: Fudbalska reprezentacija BiH neće igrati u Zenici, evo i zašto
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine do daljnjeg neće gostovati u Zenici.
13.10.2020. u 14:56
get url
text
get url
text

Ovo je potvrdio Adnan Džemidžić, generalni sekretar FSBiH, u pismu koje je uputio Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice.

U "oštrom tonu" prvi operativac bh. fudbala navodi da reprezentacija BiH više neće igrati na Bilinom polju, te pojašnjava razloge zašto, piše Zenicablog.

- Poštovani gradonačelniče, ovim pismom se obraćamo Vama kao prvom čovjeku Grada Zenice, a ujedno koristimo priliku da upoznamo i uvažene vijećnike Gradskog vijeća Zenice sa novonastalom situacijom. Sramno je ono što smo jučer doživjeli u gradu u kojem je FSBiH svojim direktnim angažmanom omogućio da bude mjesto vrhunskih sportskih dešavanja, prvi prioritet za odigravanje međunarodnih utakmica i redovna adresa za dolazak velikog broja konzumenata utakmica naše nacionalne selekcije.

Sve ono što je moglo biti najbolje, od fudbalskih projekata do epskih utakmica, u vezi je s ovim gradom.

I onda se dešava ono čemu je bh. javnost jučer svjedočila, kao i široki TV auditorij, kada se grupa huligana sa južne tribine od prvog sudijskog zvižduka ustremila i žestoko okomila na sve što ima veze sa FSBiH. Prije svega na predsjednika Saveza, time i na članove Izvršnog odbora, kao i stotine radnika koji participiraju u radu krovne kuće fudbala u Bosni i Hercegovini.

Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je veoma neprilično i navesti u pisanoj formi - piše Džemidžić, te nastavlja:

- Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenici. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom "dirigenta" koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priredbu.

Ne znamo kako, ali ćete morati bh. javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto naša državna reprezentacija neće više igrati u Zenici.

Jasno i glasno kažemo - reprezentacija Bosne i Hercegovine neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu Bilino polje dok god budemo "dežurni krivci" za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice - piše u pismu kojeg je u ime FSBiH potpisao generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U nastavku pročitajte kompletno pismo:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.