open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Sarajevu
Džaferović razgovarao sa zvaničnicom State Departmenta: SAD posvećen BiH
Susan K. Falatko, u čijoj pratnji je bila i zamjenica šefa Misije Ambasade SAD-a u našoj zemlji Ellen Germain, ovom prilikom istaknula je da SAD ostaje snažno posvećen BiH, njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu te euroatlantskom putu
13.11.2018. u 15:49
get url
text
Susan K. Falatko i Šefik Džaferović
Susan K. Falatko i Šefik Džaferović

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao je danas sa direktoricom Ureda za južno i centralnoevropske poslove pri Birou za evropske i euroazijske poslove State Departmenta SAD-a Susan K. Falatko.

Falatko, u čijoj pratnji je bila i zamjenica šefa Misije Ambasade SAD-a u našoj zemlji Ellen Germain, ovom prilikom istaknula je da SAD ostaje snažno posvećen BiH, njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu te euroatlantskom putu. Ona je također dodala da SAD smatra da fokus novih vlasti u BiH treba biti na realizaciji sveobuhvatnih reformi bitnih za stabilnu budućnost BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg i novoizabrani član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović saglasio se sa potrebom brzog formiranja vlasti. On je kazao da je BiH potrebna programska, stabilna i efikasna parlamentarna većina koja će na svim nivoima vlasti imati kapacitet da BiH snažno pokrene naprijed.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.