Prijateljski odnosi

Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Koreje sa sjedištem u Zagrebu

Objavljeno: 16.10.2019. u 16:23

Sagovornici su se složili o potrebi ubrzanja zaključenja Sporazuma o ekonomskoj saradnji, kojim bi se podstaknuli veća trgovinska razmjena i korejanska ulaganja u privredu Bosne i Hercegovine

FOTO: Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Koreje sa sjedištem u Zagrebu Kima Dong-chana.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Dong-chanu, uz konstataciju da dvije države imaju otvorene i prijateljske odnose, koji daju dobre osnove za značajniji razvoj saradnje.

- Sagovornici su se složili o potrebi ubrzanja zaključenja Sporazuma o ekonomskoj saradnji, kojim bi se podstaknuli veća trgovinska razmjena i korejanska ulaganja u privredu Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Ambasador Dong-chan naglasio je da će se potpisivanjem ovog sporazuma stvoriti uvjeti i za formiranje Mješovitog poslovnog vijeća u cilju razvoja ekonomskih odnosa dviju država.

Član Predsjedništva BiH Džaferović iskazao je zahvalnost za realizaciju ekonomske razvojne saradnje, kojom je izvršena modernizacija bolnica u Bosni i Hercegovini.

Posebna pažnja tokom razgovora je posvećena proširenju saradnje i odnosa u oblasti turizma.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije