MUP USK

Dvojica maloljetnika i mladić na ispitivanju zbog ubistva supružnika kod Velike Kladuše

Objavljeno: 23.03.2019. u 16:51

O načinu na koji je bračni par ubijen još ne možemo govoriti, a istragom će biti utvrđeno šta se tačno dešavalo, kazao je Šiljdedić

FOTO: Radio Velika Kladuša

Tri osobe privedene su zbog ubistva Salke (75) i Fatime (70) Đogić u naselju Šumatac kod Velike Kladuše. 

Kako je za Faktor potvrdio Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona, riječ je o dvojici mlađih maloljetnika i jednom punoljetnom mladiću. 

- Oni se trenutno nalaze na obradi u prostorijama Policijske stanice Velika Kladuša. O načinu na koji je bračni par ubijen još ne možemo govoriti, a istragom će biti utvrđeno šta se tačno dešavalo. Prema prvim saznanjima, najvjerovatniji motiv ovog ubistva je koristoljublje - kazao je Šiljdedić.

Dodao je kako uviđaj na mjestu događaja još traje.


Mještani su za Radio Velika Kladuša kazali kako za ubiejne imaju samo riječi hvale, te da su bili primjer dobrog komšije.

- Bio je dobar čovjek, samo takav... Ja sam ovuda naišao ujutro i vidim da pred njegovom kućom ima par ljudi. Produžio sam, nisam stao. Vratio sam se onda i vidim pred kućom ima više naroda. Pitao sam šta je bilo, kažu Salko i Salkinica ubijeni. Vidio sam je prije par dana išla sama cestom, stao sam joj autom. On je svakog petka išao na džumu, bio je invalid i išao je sa dvije štake, siromah... - kazao je jedan od komšija porodice Đogić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije