Dvoipogodišnji dječak dovezen je u zagrebačku bolnicu s višestrukim prijelomima i ožiljcima od gašenja čikova po cijelom tijelu.

-Dječak je bio prestrašen i plakao je od bolova. S njim je bila jedna žena, rekla je da je susjeda i da dijete čuva neka djevojka dok majka radi sezonu - ispričao je čitatelj portala 24sata.hr, koji se u subotu ujutro zatekao u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Dodao je da je žena, inače u 50-im godinama, djelovala jako potreseno.

Kako prenosi 24sata.hr, 19-godišnja djevojka jučer je ujutro pozvonila na vrata komšinice, koja stanuje u istoj zgradi. Rekla je da je dječak u dobi od 2,5 godina, kojega čuva, prije nekoliko dana pao niz stepenice i da misli da se teško povrijedio. Desna ruka mu je bila natečena i boljela ga je na dodir. Ta je djevojka ispričala i da ne može voditi dijete u bolnicu, te je zamolila komšinicu da ga odvede.

Navodno je djevojka molila komšinicu da ne zove majku jer se plašila njene reakcije.

U Klinici za dječje bolesti potvrdili su da je dječak u pratnji komšinice zaprimljen na hitni prijem sa sumnjom na fizičko zlostavljanje.

Nakon dijagnostičke obrade i pregleda, liječnici su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, stare prijelome obje podlaktice, brojna nagnječenja i hematome te po cijelom tijelu ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka na dječjoj koži. Liječnici su ostali šokirani time što su vidjeli, a direktor Klaićeve bolnice Goran Roić, rekao je da su iz bolnice odmah obavijestili policiju te da će se daljnjom obradom utvrđivati kako su tačno nastale brojne povrede i ožiljci na dječakovom tijelu.

Dijete će do daljnjeg biti hospitalizirano.

Neslužbeno se doznaje da dječak s djevojkom, koja je zatražila pomoć, živi posljednjih nekoliko mjeseci u podstanarskom stanu. Riječ je, navodno, o bivšoj šupi bez prozora prenamijenjenoj za stanovanje. Biološke roditelje nitko od drugih stanara ne poznaje niti su ikad vidjeli dječakovu majku ili oca. Indikativno je što nisu viđali ni dječaka kako izlazi iz stana u šetnje, a bilo im je neobično i da nikad ne čuju malo dijete kako plače